Mar 28, 2011

MMM '11: Dan 28 / Day 28

Dan dvadeset osmi:
  • Bluza - kroj iz Burde 10/2004, #116.
    Devojka mog brata mi je poklonila gomilu materijala, pošto su njoj bili beskorisni (ona ne šije), i nisu joj se sviđali. Pa, meni su bili sjajni :). Ovaj bledo žuti - zlatni saten mi je odmah zapao za oko. Imala sam taman toliko materijala da napravim bluzu sa kratkim rukavima. Dugmad sam dobila od tetke, a zlatna trakica je ostatak od prethodnog šivenja.
    Kroj sam dosta izmenila - dodala sam brusne na prednem delu, kako bih strukirala bluzu, i morala sam dosta da je suzim oko struka duž bočnih šavova. Takođe, napravila sam brusnu po sredini leđa. Svukupno, suzila sam originalan kroj za 10cm u predelu struka! Na kraju, skratila sam bluzu za 6cm, pošto je bila preduga. Krajnji rezultat je ova bluza, koja mi se jako dopada.
  • Kaput - Burda 9/2003, #107. Za više detalja, pogledajte moj prethodni post.

Day twenty eight:
  • Blouse - BWOF 10/2004, #116 pattern. 
    My brother’s girlfriend gave me a bunch of fabrics  as she found them useless (she doesn’t sew), and she didn’t like them. Well, I loved them :). This pale yellow – golden satin caught my eye instantly. I had just enough for a short sleeves blouse. Buttons I used were given to me by my aunt, and the golden lace is a leftover from the previous project I had worked on. 
    I altered the original pattern by adding front darts, to accentuate my waist more, and I had to narrow the blouse a lot (my standard problem with BWOF blouse patterns) on the side seams and I added a back dart (I narrowed the blouse by 10cm in the waist area!). Finally, I shortened the blouse by 6cm, since it was too long. I really like the result.
  • Coat - BWOF 9/2003, #107. For more details on it, take a look at my previous post.


Braon somotski kaput / The brown corduroy coat

Za vikend sam završila braon kaput, o kome sam pisala pre neki dan.  Nisam imala puno posla na njemu, budići da je kaput bio gotovo dovršen. Da bih ga porubila, dokupila sam malo braon somota približne boje i debljine, isekla traku širine 7cm i našila je na liniju poruba. Dalje sam radila sve isto kao i obično što radim na kaputima i jaknama.

During the weekend I finished the brown coat that I wrote about the other day. I didn't have much work with it, since it had been almost finished. To hem it, I bought a piece of corduroy of the similar weight and color, then I cut a strip 7cm wide and stitched it to the coat;s hemline. From that point on I finished it the same way I usually finish all jackets and coats.


Evo iste slike, ali malo posvetljene, kako bi se lakše videli detalji kaputa.

The same pic, but brightened a bit, in order to show you more details. 






A evo još jedne nedovršene jakne kojoj bi trebalo da se posvetim. Ovu jaknu sam počela da šijem prošle godine, a namenjena je mojoj mami. U pitanju je kroj iz Burde 08/2009, #119. 

And here's another unfinished jacket that I should work on. I started sewing it last year for my mother. The pattern is from BWOF 08/2009, #119.