Mar 30, 2012

Jedna nedelja, jedan kroj / One week, one pattern

Huuuh, ova nedelja je bila jako intenzivna za mene! Počela je kao i svaka druga, ali se veoma brzo pretvorila u dinamičnu bitku s vremenom i borbu za koji sat sna. Srećom pa je gotova, da mogu malo da odahnem.
Kao što sam već najavila, ove nedelje sam učestvovala u izazovu Jedna nedelja, jedan kroj, koji organizuje Tili.

Huuuh, this week has been so intense! It started like any other week, but pretty soon turned into a dynamic struggle with time and a battle for a few hours of sleep. Luckily it's over, so I can rest a bit.
As I've announced already, this week I've taken the challenge One week, one pattern, organized by Tilly.


Izabrala sam da nosim košuljice rađene prema kroju iz Burde 1/2008, #108. Ovo su razne varijacije pomenutog kroja, koje sam sašila tokom godina. Ovde možete pogledati kako sam menjala kroj da bih dobila neke od prikazanih bluza.
Zbog veoma napornog ritma, nisam stigla da se slikam, tako da ćete morati da mi verujete na reč da sam zaista nosila ove bluze. Poslužiću se fotografijama koje sam uslikala ranije, ali imajte na umu da je svaka bluza bila potpuno drugačije stilizovana u odnosu na kombinacije koje su na fotografijama.

I chose to wear shirts made using the BWOF 1/2008, #108 pattern. These are the variations of the named pattern, that I sewed over the years. You can see the alteration instructions for some of the shown models here.
Due to the very demanding rhythm I was at, I haven't managed to snap some photos, so you'll just have to take my word on it that I really wore these blouses. I'm using the photos I took earlier, but have on mind that I styled the blouses quite differently than shown on the pics.

Subota, 24. Mart / Satutrday, March 24th


Nedelja, 25. Mart / Sunday, March 25th

 

Ponedeljak, 26. Mart / Monday, March 26th


Utorak, 27. Mart / Tuesday, March 27th


Sreda, 28. Mart / Wednesday, March 28th


Četvrtak, 29. Mart / Thursday, March 29th


Petak, 30. Mart / Friday, March 30th

 

I na kraju, evo jedne meni zanimljive fotografije. Ovako izgledaju vrata u mom stanu nakon velikog peglanja. Na vešalicama ima ukupno 13 košulja, od kojih samo jednu nisam ja šila, a čak 8 košulja je napravljeno prema mom omiljenom kroju koji sam nosila ove nedelje. No, to nije kompletan arsenal košulja... ;-)

And finally, here's an interesting photo. Here's how my door look after a lot of ironing is done. There are 13 shirts on hangers, only 1 not being made by me, and 8 of those are made using my favorite pattern. However, this is not the complete shirts arsenal... ;-)


8 comments:

  1. wow koliko kosulja.. pozelim da sasijem i ja gomilu 9eh, da je vremena za to).. meni su omiljene ponedeljak i cetvrtak :)

    ReplyDelete
  2. Your shirts are so different, it is hard to believe they are from the same pattern. Beautiful.

    ReplyDelete
  3. Svaka cast! Sve su tako lepe i razlicite, po tome se vidi talenat! Ja stala kod 5 komada, i nisam stigla da odradim jos 2 iako je bio prilicno jednostavan kroj. Steta. A tebi svaka cast stvarno!

    ReplyDelete
  4. Talentovana ženo. Svaka ti čast na kreativnosti. :) Najlepša si mi u nedelju. Kao devojčica.

    ReplyDelete
  5. Wow! You certainly completed the challenge in a very stylish manner. I am looking for a good shirt pattern, perhaps I should try this one. Great OWOP week!

    ReplyDelete
  6. Hi AnaJan, Great blog, I am your fan , I invite you to visit my blog http://fachalina.blogspot.com/ to collect an award for your wonderful performance in sewing and fashion.
    Don´t forget it,
    A hug
    Sandra

    ReplyDelete
  7. You must post the prize, answer 12 questions and reward 6 blogger friends.

    ReplyDelete
  8. Ja preferiram utorak i petak:))) Neiscrpna si

    ReplyDelete