Nov 21, 2012

TR masterklas zadatak br. 2 / TR masterclass task no. 2

Obećala sam da ću vas infromisati o napretku TR masterklasa. Drugi zadatak je podrazumevao  da u spostvenoj interpretaciji primenimo osnovne TR principe. Inspiracija mi je bila farba koja se razliva niz telo. Potražila sam par sličica na netu kako bih dobila pravi oblik koji me zanimao, nalik na donje dve ilustacije.

I promised I'd inform you about the TR masterclass progress. The second task was making a personal interpretation by using basic TR principles. An inspiration was a paint that melts down the body. I looked on internet for some pictures that would give me the shape I needed, like the two illustarions bellow.

 

A evo kako izgleda moja bluza (tj. njena desna polovina). Ova ideja mi se jako dopala i već zamišljam letnju haljinu sa ovakvim detaljima.

And here's how my blouse looks (that is - its right half). I liked the idea very much and I'm envisioning a summer dress with these details already.


A evo i kroja, ako vas zanima. Izgleda mi kao morska trava ili neka meduza :-).

And here's the pattern, in case you're interested. It looks like sea grass to me, or like some jellyfish :-).


Dopuna tekstu, kao odgovor na Klodinino pitanje: ovaj model nije napravljen tehnikom našivanja aplikacije preko postojeće bluze, već crni i zeleni delovi čine kroj. Dakle, svi oblici koje vidite su nastali spajanjem sva krojna dela u jednu celinu. A evo dokaza.

Update to reply to Claudine's question: the model wasn't made by sewing an applique onto a darted bodice, but instead the black and green panels form a pattern. Therefore, all the shapes you see were made by sewing two pattern pieces into one whole. And here't the proof.



Ovaj kurs me jako inspiriše. Osećam se kao dete, jer je sve kreativna igra. Jedva čekam da vidim šta je sledeći zadatak!

I am very inspired by the course. I feel like a child, since everything seems to be a creative play. I can't wait to see what the next task will be!

10 comments:

  1. Impressive. Well done.

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/21/2012

    Odlično si uradila zadatak i hvala što deliš sa nama svoje radove.

    ReplyDelete
  3. uuuuh sto ti je dobar ovaj fazon sa kapljicama.. odusevljena sam.. izgleda se bas lepo zabavljas na tom kursu..
    zanima me da li si zadovoljna tom lutkom? ja sam mislila da uzmem istu (vise mi se svidja od onih podesivih, koje imaju neke gomile rupa i proreza, nemam pojma kako bi bilo raditi preko tih gluposti.. a i jeftinija je).. i zanima me da li ti je donesu na kucnu adresu kad je narucis, ili moras do radnje po nju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurs je odlican! Proradila mi je masta i probudio se takmicarski duh, i sad jako zelim da budem najbolja! :) Smesno, pogotovo jer ovo nije takmicenje. Ali, okruzena sam veoma talentovanim ljudima, i bilo bi mi "ispod casti" da ne pokazem sta umem :)
      Sto se tice lutke, meni je ova stiroporna sasvim OK. I ja sam se pitala kako funkcionise rad preko otvora na podesivim lutkama, a u medjuvremenu sam saznala da je ona iz Vihora skroz plasticna, sa presvlakom od tkanine. To znaci da ne mozes po dubini da zabodes spenadlu u nju, a to bas komplikuje rad.
      Stiroporna lutka se moze naknadno "domodelovati", ako je uza od tvojih dimenzija (kao sto je kod mene slucaj) - oblozi se dodatnim slojevima tkanine na potrebnim mestima i ponovo presvuce materijalom, evo primera:

      http://gorgeousfabrics.com/blog/category/dress-form-double/

      Delete
    2. znaci definitivno ova stiroporna,kompaktna (na kraju, takve koriste i u project runway hehe).. jedva cekam da se domognem svoje lutke.. uzecu ili istu k'o tvoju, ili neku sto prodaje jedna firma iz subotice, a koja je malkice jeftinija.. jedva cekam da pocnem da dizajniram stvari drapiranjem, umesto da se zajebavam sa 2d modeliranjem na podu dnevne sobe :)
      zelim ti puno uspeha na kursu i da im pokazes da jesi najbolja

      Delete
  4. Anonymous11/21/2012

    Impressive.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11/21/2012

    Wow, that's amazing. When I first looked at it, I assumed it was applique on a darted bodice, but on closer inspection, it looks like the pieces are seamed together, incorporating the shaping. Is that right?

    It's great. It's also eerily similar to the project that I'm working on now. But mine will be applique.

    ReplyDelete
  6. Thank you very much for this great idea!

    ReplyDelete
  7. Ovo sjajno izgleda! Mogu misliti kako samo uzivas

    ReplyDelete