Dec 28, 2012

TR Masterklas - zadatak br. 9 / TR Masterclass - task no. 9

Upravo sam završila rad na novom zadatku za TR Masterklas. Trebalo je da napravimo bluzu koja bi imala detalj(e) sa naborima u obliku čvora. Htela sam da stvorim osećaj vrtloga, ali i da napravim gladak prelaz između romba sa naborima i ostatka bluze. To je zahtevalo preciznost, strpljenje i gotovo inženjerski pristup dizajnu, ali je krajnji rezultat vredan svog truda. Vema sam zadovoljna ovim radom - osim što zadovoljava propozicije zadatka, verujem da demonstrira i moje umeće, ali i oslikava moj lični ukus. 
Dok sam radila na bluzi, pomislila sam kako be bilo sjajno završiti je do kraja, tj. napraviti od nje haljinu. No, pošto je krojačka lutka manjih dimenzija od mene, znala sam da ne bih mogla da obučem haljinu. Taman kad sam pomislila da bih možda mogla da je prodam, drugarica se prijavila da je preuzme. Sasvim zgodno, njene dimenzije su gotovo identične merama lutke :). Nadam se da ću haljinu završiti što pre, ali će to ipak zavisiti od mojih obaveza, koje se polako umnožavaju. U svakom slučaju, znaćete kada haljinica bude gotova.

I've just finished working on a new task for the TR Masterclass. We were supposed to make a blouse that would incorporate nod like gathers detail(s). I wanted to make a vortex effect, while making a smooth transition from the gathered diamond and the rest of the blouse. This required precision, patience and almost an engineering approach to design, but the end result was worth the effort. I am very pleased with this project -not only it meets the requirements of the task, it also demonstrates my skills and depicts my personal aesthetics.
While working on the blouse, I thought it would be great to finish it, that is, to make a dress out of it. Since the dummy's smaller than me I knew I wouldn't be able to wear the dress. So, I was thinking of selling it, but a friend applied as a future owner. Quite convenient, her measurements are almost identical to the dummy's :). I hope to finish the dress soon, but it will depend on my other commitments, that have been increasing lately. Either way, you'll know when the dress is finished.