Feb 16, 2011

Skice za crtanje / Croquis sketches


Kada smišljam novu kreaciju, volim da napravim tehnički crtež koji će prikazati osnovne linije kroja. U te svrhe koristim predefinisane skice za crtanje, namenjene baš za modne ilustracije. Na internetu možete naći mnoštvo različitih skica, od prilično statičnih do onih koje divno ilustruju pokret. Moram da priznam da se ne snalazim najbolje sa crtanjem detalja na figuri u pokretu ili iz profila, pa biram one skice koje prikazuju anfas i koje su prilično jednostavne. 

Omiljena skica je sa BurdaStyle sajta, možete je dowlnoadovati odavde.
Takođe koristim i Hocus Pocus blok sa skicama, koji sam dobila na poklon od BurdaStyle tima, kada sam učestvovala u pravljenju njihove knjge.
Na sajtu Designers Nexus Inc. možete naći veliki broj raznovrsnih skica, ženskih, muških i dečijih.
Fashion Design Drawing sajt takođe nudi par skica, kao i savete o modnoj ilustraciji.


When I'm designing a new creation, I like to draw a technical drawing that illustrates the basic pattern lines. I use predefined croquis sketches, made for fashion illustration. You can find numerous croquis on internet - some of them are rather static, while the other ones illustrate the figure in move really nice. I have to admit I'm not good at drawing details on figures in move, nor on profiles, so I choose those sketches that illustrate the frontal view and that are rather simple.

My favorite croquis is from the BurdaStyle website, you can download it from here.
I also use the Hocus Pocus croquis notebook, that I got from the BurdaStyle team, when I participated in making their book.
You can find numerous croquis on the Designers Nexus Inc. website, including female, male and children figures.
Fashion Design Drawing website also offers a few sketches, as well as tutorials on fashion illustration.