Apr 17, 2014

The chevron dress... again


We attended a wedding this weekend, and I found myself in panic over what to wear. So I thought of sewing a new dress, I even bought a fabric for it, but gave up since I realized I was too tired (still recovering from the Zlata skirt sewalong, it dried out my energy) to push myself to make an advanced level dress (the dress should have had interesting details made of a see through tulle). When I'm tired and forcing myself to sew, it's like I'm waiting for a disaster to happen - the experience thought me it's better to stop than to make one mistake after another.

Since I decided not to sew, it occurred to me I could buy a dress, but none of the dresses I found were good enough - they were OK, but made me think I would make them myself much better. It also reminded me of why I almost completely stopped buying new clothes.

Since buying a dress was not an option, I was left thinking I had nothing to wear, since all the dresses I made in the past few years became too small as I've gained a lot of weight. And then I had an a-ha moment - there was a dress that fit me, suitable for the occasion, and that I haven't had a chance to wear yet.

Štepalica: The chevron dress

Štepalica: The chevron dress

Štepalica: The chevron dress

While wearing the dress I noticed an issue with it - the pockets on the dress stand open, due to the stiff fabric the dress is made of (taffeta), making the dress not look quite flattering when looked from the side. Also, when I sit, the skirt rises up and all the fabric is gathered at the waist, making a huge bulk over my stomach - not pretty. I think the dress would fit me much better if the pockets were closed, so I'll try to alter it.
Other than that, the dress is really comfortable, and I actually like it.

Štepalica: The chevron dress

The weather has been changing these days, with sunny and rainy periods swapping during the day, I needed a jacket to wear over the dress, and the Chanel coat seemed to be a perfect match. I only have these two pics to show you the whole outfit, but I think they're good enough.

Štepalica: The chevron dress

Štepalica: The chevron dress


Related posts

Haljina sa šarom riblje kosti... još jednom


Ovog vikenda smo išli na svadbu, a ja sam se našla u panici zvanoj - "Šta da obučem". Već sam se odlučila da napravim novu haljinu, čak sam i materijal kupila, ali sam u međuvremenu shvatila da sam toliko umorna i neispavana (i dalje se oporavljam od intenzivnog rada koji me iscrpeo tokom pisanja serijala postova o šivenju Zlata suknje), da prosto nemam snage da šijem komplikovane kreacije (haljina je trebalo da ima zanimljive detalje od providnog tila). Kada sam premorena i forsiram sebe da šijem, kao da čekam katastrofu da se desi - iskustvo je pokazalo da je tada najbolje stati i ne srljati u greške koje su često nepopravljive. 

Pošto sam rešila da ne šijem, palo mi je na pamet da kupim neku haljinu, ali mi se ništa od onog što sam videla nije dopalo - svaka haljina koju bih probala mi je bila "onako" - nije loša, ali ja bih to bolje uradila, ili bih je prepravila. U međuvremenu sam se potsetila zašto sam gotovo prestala da kupujem garderobu.

Pošto je i opcija kupovine haljine otpala, pomislih kako zaista nemam šta da obučem, jer su mi sve stare haljine tesne i male, a nove nisu prikladne za svadbene prilike. A onda se setih da ipak postoji haljina koja mi je taman, koju nikad nisam ni obukla, a koja je veoma adekvatna za ovakvu priliku.

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti

Prilikom nošenja haljine sam primetila jednu stvar koja mi se nije baš dopala - zbog relativno žilavog materijala od kog je napravljena (sintetički taft), džepovi uglavnom stoje prilično otvoreni, što iz profila ne izgleda lepo. Takođe, kada sedim, suknja se prilično podiže, a sav taj materijal koji se popne naviše se naklobuči na stomaku, što uopšte nije lepo. Mislim da bi haljina mnogo bolje stajala kada bih zatvorila džepove, tako da ću to defeinitivno uraditi u narednim danima. 
Mimo ovih par problema, haljina je bila izuzetno udobna za nošenje, tako da sam ipak zadovoljna njome.

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti

Pošto je trenutno u Srbiji promenljivo vreme, kad se smenjuju intervali sunca i kiše, a temperatura oscilira, trebala mi je neka jaknica preko haljine, a ljubičasti kaputić u Šanel stilu je odlično poslužio svrsi, Nemam ni jednu sliku gde stojim sama, ali verujem da i ove slike na kojima sam sa D. dobro dočaravaju moj stajling.

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti

Štepalica: Haljina sa šarom riblje kosti


Povezani tekstovi