Feb 15, 2011

Inspiracija / Inspiration

"S" kaput je gotov i čeka da bude uslikan. Trebalo je za vikend da se fotografišem, ali je bilo užasno tmurno i hladno, tako da sam odložila sve do sledećeg vikenda. Nadam se da neće biti novih iznenađenja sa vremenom! Pored kaputa, dugujem vam i slike maslinastih pantalona, koje su odavno završene.

The "S" coat is finished, and it's waiting to be photographed. I wanted to take some photos of it during the weekend, but it was so cloudy and cold outside, so I opted to postpone the photoshoot for the next weekend. Hopefully, there will be no weather surprises! Along with the coat, I owe you photos of the olive pants, too.

============================================================================

U međuvremenu, podeliću sa vama par svojih skica (to bih mogla i češće da praktikujem) - haljine koje me trenutno inspirišu da šijem. Samo još da nađem vremena da se tome ozbiljno posvetim. Kada bi dan trajao par sati duže, gde bi mi bio kraj! :-)

Obe haljine su inspirisane Nora haljinom sa BurdaStyle sajta. Originalna haljina je prelepa, oduševila me čim sam je videla na sajtu. Ipak, tako svečana haljina nije garderoba koju imam prilike da nosim svaki dan, pa sam tražila načine da iskoristim kroj u svakodnevnim kombinacijama. Jednu opciju sam demonstrirala kada sam pravila military jaknu za sajt. Mislim da kroj ima potencijal da se koristi za različite materijale, stilove, prilike, mogućnosti su nebrojene! 
Lično, prva haljina mi se više dopada, i nadam se da ću uskoro moći da je sašijem.

In the meanwhile, I'll share with you a few sketches I drew (I might make this a practice on the blog) - the dresses that currently inspire me to sew. If only I had more time to devote myself to sewing!

Both dresses are inspired by the Nora dress from the BurdaStyle website. The original dress is just gorgeous, and I fell in love with it the minute I saw it on the site. However, I don't have much opportunities to wear such a formal dress, so I looked for ways to use the pattern in daily outfits. I demonstrated one of the options when I made the military jacket for the website. I think the pattern has a potential to be used with various fabrics, styles, occasions, the possibilities are endless!
I prefer the first dress, and I hope I'll have enough time to sew it very soon.