Oct 4, 2012

Sivo - žuta haljina / A gray and yellow dress

Dragi čitaoci, hvala vam mnogo na rečima podrške i željama da se brzo oporavim. Ja se, zapravo, već odlično osećam, tako da sam nastavila sa svojim uobičajenim aktivnostima, i šijem kao sumanuta! 
Pošto smo morali da pomerimo venčanje za Oktobar, shvatila sam da će vremenske prilike biti drugačije od onih u Avgustu i rešila da svadbeni outfit upotpunim laganom jaknicom. Jaknicu sam do pola sašila, i nadam se da ću imati vremena narednih dana da je dovršim, jer je dan venčanja veoma blizu.
Takođe, oprobala sam se i u šivenju muške garderobe, tako da ću uskoro pisati i o tome.

Dear readers, thank you so much for the supportive words and the get-well wishes. I actually already feel great, so I've continued with my usual life style and I've been sewing like a mad woman!
Since we had to reschedule the wedding for October, I realized the weather would differ from the one in August, and decided to complete my wedding outfit with a light jacket. The jacket is half done and I hope I'll have enough time to complete it in the next few days, since the wedding day is very close.
Also I tried sewing some men clothes, so I'll write about that very soon.




U ranijem postu sam pomenula novu haljinu koju sam sašila u kompletu sa sivom jaknom. U pitanju je satenska haljina u žuto - sivim tonovima, materijal koji me potpuno fascinirao kada sam ga videla. Nisam imala jasnu ideju kakvu bih haljinu od njega sašila dok nisam videla septembarsku Burdu i dizajnerski model sa potpisom Metjua Vilijamsona (Burda 09/2012, #134). Čim sam videla tehnički crtež, znala sam da će haljina odlično izgledati u dezenu koji sam imala pred sobom. Dodatno me oduševilo to što haljina ima i džepove.

I mentioned before a new dress I made to match the gray jacket. It's a satin dress in yellow - gray tones, the fabric that fascinated me when I saw it. I didn't have a clear image of a dress I'd make from it until I saw the September issue of Burda Style and the designer model signed by Matthew Williamson (Burda Style 09/2012, #134). The moment I saw a technical drawing I knew the dress would look great in a print I had in front of me. I was additionally thrilled by the pockets on the dress.



Osim par sitnijih korekcija (kao što je prilagođavanje veličine kroja mojim dimenzijama i obliku), kroj mi je odlično stajao i nisam imala nikakvih problema tokom šivenja.

Beside few minor corrections (like adjusting the size to my dimensions and shape), the pattern fitted me well and I had no problems with it while sewing.


Kod ove haljine mi se dopada i V izrez na leđima - neočekivan detalj na inače potpuno konvencionalnoj haljini.

I love the back V neckline - such an unexpected detail on a rather conventional dress.


Na haljini sam postavila samo suknju, jer planiram da haljinu nosim i leti, a tada mi je previše toplo da bih nosila dva sloja materijala.

I lined only the skirt portion of the dress, since I plan to wear it during summer, when it's too warm for wearing two layers of fabric.

 


A evo kako haljina izgleda u kompletu sa jaknicom. Dopada mi se što je jakna prilično kratka - to je zapravo dužina jakne koja meni najbolje stoji, posebno u kombinaciji sa suknjama i haljinama.

And here's how the dress looks matched with the jacket. I really like that the jacket is rather short - it's the length that looks best on me, especially when combined with skirts and dresses.



I, kad sam se već lepo uslikala, što da ne podelim slike sa vama?

And, since I made some really nice shots, I saw no reason not to share them with you.