Jun 2, 2011

Me-Made-June 2011: Dan drugi / Day two

Dan drugi.

Crvena viskozna haljina, koju sam napravila pre par godina. Oduševila sam se haljinom čim sam je videla u Burdi (2/2007, #124). Trebalo mi je dosta vremena da pronađem odgovarajući materijal, jer nisam mogla da nađem dobru nijansu crvene.
Morala sam dosta da izmenim kroj kako bi mi haljina lepo stajala. Nosim veličinu 38 na gornjem delu tela, a 40 na donjem. Kroj sam izvukla u veličini 38, ali je haljina bila ogromna, posebno preko grudi i na ramenima. Trebalo mi je dosta vremena da popravim kroj. 
Haljina je postavljena jednobojnim muslinom. Koristila sam beli pamuk za donji sloj kragne, kako bi joj dao čvrstinu. Takođe, belim lepljivim platnom sam ojačala kragnu i prednje kopčanje, što je malo ubledelo materijal na tim delovima. 
Dekolte je možda malo veći za moje poprsje, tako da moram da vodim računa o tome kada pomeram ruke. Izuzev toga, haljina mi se jako dopada.

Day two.

A red viscose dress I made few yars ago. I loved this dress the minute I saw it in the magazine (BWOF 2/2007, #124. ). I was searching for the right kind of fabric for a long time – I couldn’t find the right shade of red.
I had to alter the dress a lot, to make it fit me right. I am size 38 in the top part, and size 40 in the lower part. I traced size 38 and it turned huge around the bust and shoulders. It took me some time to fix that. 
The dress is fully lined. I used a piece of white cotton for the under collar to make it a bit stiffer. Also, I used white interfacing for the collar and button closure, which gave these parts a slightly pale shade compared to the rest of the dress.
The neckline is a bit low for my small bust, so I have to be careful when I move my arms and body. Other than that, I love the dress.