Sep 5, 2013

Gostovanje kod Negoslave

Pre neki dan sam bila u gostima kod jedne veoma zanimljive Nišlijke. Gostovanje beše samo virtuelno, na njenom blogu, ali je bilo jednako zanimljivo. 
Negoslava Stanojević je iskusna novinarka iz Niša, čiji blog (zapravo, dva bloga) pratim već neko vreme. Prvi, Negoslava's blog, prati aktuelne životne teme iz našeg društva, uvek obeležene njenim mudrim komentarima i mislima na datu temu. Drugi, Negoslavlje, je riznica priča, koje su inspirisane realnim događajima ljudi koje sreće ili za koje čuje usput.
Ja obično veoma kratko i sažeto, u par reči, komentarišem blogove koje pratim i članke na njima. Međutim, Negoslava me više puta prosto povukla za jezik pišući o raznoraznim problemima i temama, a ubadajući pravo u srž i suštinu, pa sam se svaki put ostrašćeno raspisala u sekciji za komentare. Da biste me razumeli, morate posetiti njen blog. 
Dakle, Negoslava me zamolila za intervju, pa mi je poslala pregršt odličnih pitanja, kakva samo iskusan novinar može da smisli, i tako ja postah zvezda njenog bloga, makar na jedan dan. Opet se raspisah mahnito, u želji da sve lepo pojasnim i objasnim (nije teško pogoditi da volim da budem u centru pažnje ;)). Intervju možete pročitati ovde.
Veliko hvala Negoslavi što prati moj rad, i što je bila voljna da i drugima skrene pažnju na Štepalicu.

To English readers: A few days ago I had an interview with a local journalist and blogger Negoslava Stanojević. Since the blog and interview are in Serbian, I will not translate to English my introduction about the interview and how I was approached by Negoslava.