Dec 3, 2012

TR Masterklas - Najbolji radovi / TR Masterclass - The best works

Od kako sam upisala TR Masterklas, mojim iznenađenjima nikad kraja. 
Moram prvo da vam se hvalim, jer sam jako ponosna... Pre par dana je Shingo Sato izdvojio najbolje radove koji su nastali u svih 5 masterklas grupa, koliko je do sada organizovano, a koji su interpretacija prvog zadatka. Moj rad se našao među njima, što je velika čast.

Ever since I've enrolled the TR Masterclass, surprises keep on coming.
I have to brag to you, because I'm very proud... A few days ago Shingo Sato selected the best works from all 5 masterclass groups; the selected works are interpretation of the first task. I am honored to have my work among these.


A zatim sam saznala da je Masterklas zapravo takmičarskog karaktera. Već sam vam opisala da se učesnici koji ne odrade zadatak na vreme diskvalifikuju iz daljeg učešća. Učesnici koji uspešno završe kurs dobijaju titulu TR instruktora. Međutim, najveće iznenađenje tek sledi -  one koji prežive kurs čeka još jedan izazov: 50 najboljih učesnika iz svih masterklas grupa ide dalje u finale, koje će se održati u Februaru 2013. Učesnike će odabrati Sato lično. Finale će trajati 90 dana, biće otvoreno za javnost, a publika će biti žiri koji će odabrati 5 najboljih učesnika. Publika će moći i da postavlja izazove učesnicima.

Ukoliko želite da pratite finale, posetite Facebook stranicu TR Platforms Final 2013, gde su već postavljeni radovi učesnika iz prethodnih masterklas grupa, pa imate priliku da se upoznate sa njihovim veštinama. I sam Sato je pozvao publiku da se priključi finalu, pa vam i ja upućujem poziv.

Biću iskrena, naravno da želim da dođem do finala, ali još je rano da o tome razmišljam. Za sada, cilj mi je da što više naučim, i dam sve od sebe, pa nek bude šta bude.


After that, I found out the Masterclass was actually a competition. I've said that those participants who fail to complete a task before the given deadline will be disqualified from further engagement in the group. Those who complete the course successfully gain a title of TR Instructor. However, the major surprise's yet to come - the ones who complete the course will be faced with a new challenge: 50 best students, chosen by Sato, will enter the finale, that will be held in February 2013. The finale will last 90 days, it will be open to public and an audience will be a jury which will select the best five finalists. The audience will be able to challenge the participants as well.

If you'd like to follow the finale, visit the Facebook page TR Platforms Final 2013, where you can see works of the finalists selected from the previous masterclass groups. Sato invited the audience to join in, so I'm passing you the invitation.

I'll be honest with you, I'd love to enter the finale, but it's too soon to think about it. For now, my goal is to learn as much as possible and to give my best, so whatever will be, will be.