Mar 3, 2013

Nedeljna doza inspiracije / Weekly dose of inspiration

Pre nekog vremena sam otvorila nalog na Pinterestu, i konačno našla način da na organizovan i sistematičan način skupljam fotografije koje me inspirišu da šijem. Oni koji prate moju Facebook stranicu već znaju da tamo postavljam dosta tih fotografija, ali pomislih da bi bilo lepo da ih podelim i sa onim čitaocima koji nisu veliki zaljubljenici društvenih mreža. Zato sam rešila da pokrenem nedeljnu rubriku u okviru koje ću sa vama deliti svoje pronalaske. Moram da napomenem da za mnoge kreacije ne znam ko je njihov dizajner, ali ću navoditi imena kreatora za one stvari za koje znam ko je njihov tvorac. Ukoliko prepoznate kreatore koji nisu navedeni, molim vas da mi ostavite komentar, pa ću ažurirati post. 
U svakom slučaju, napominjem da nad ovim fotografijama nemam nikakvo autorsko niti copright pravo.

Some time ago I opened a Pinterest account and finally found a way to collect inspiring photos in an organized and systematic manner. Those who follow me via my Facebook page know I post a lot of these pics over there, however I thought it would be nice to share them with those of you who are not interested in social networks. Therefore, I decided to run a weekly column where I'll share with you my inspirational finds. I have to point out I don't know names of the designers of many of these garments, but I'll post the names of those I know of. If you know the names of the designers I omitted, please post them in the comments section and I'll update the post.
Anyway, I have to mention I have no copyright on the following photos.

Istambulski modni institut
Fashion institute from Istanbul, Turkey

nepoznat dizajner
unknown designer


Karen Millen

Karen Millen

Chanel

nepoznat dizajner
unknown designer


Dona Karan

haljina - Dona Karan, kaput - Emilio Pucci
dress - Dona Karan, coat- Emilio Pucci

 
Erica Scheepers

nepoznat dizajner
unknown designer

nepoznat dizajner
unknown designer

nepoznat dizajner
unknown designer

Bottega Veneta

nepoznat dizajner
unknown designer

3 comments:

 1. AnaJan, u okviru "setova" koji imaju ime stylish eve su preuzeti sa Polyvora.(jedne od drustvene mreze koja je namenjena kreiranju setova, kako umetnickih, dekorativnih do najcesce stilskih...jedan set koji kreirala osoba pod imenom Stylish Eve..sam uspela da pronadjem i na sledecoj je stranici...gde je crvena haljina Donna Karan dok kaput Emilio Pucci..
  http://www.polyvore.com/untitled_614/set?id=72408939
  Clanstvo je besplatno i mozes ovoj stranici pristupiti putem:
  http://www.polyvore.com/cgi/app ovaj website je zaista nepresusan izvor inspiracije...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala, azurirala sam pomenutu sliku.

   Delete
 2. WOW! I was unaware you are on both pinterest and facebook: I have just found and followed you on pinterest and I am heading to facebook now. I feel like i just stumbled on a secret gold mine! lol.

  ReplyDelete