May 1, 2014

Sewing Indie Month (Mesec Nezavisnog šivenja)


Srećan vam prvi Maj, dragi čitaoci! Nadam se da ste smislili sjajan način da provedete praznike i da ćete uspeti da se odmorite. Ja sam odlučila da zbrišem na more, da odem na rani godišnji odmor, koji se sasvim slučajno spojio sa praznicima. Biću narednih dana u Crnoj Gori, i nadam se da će biti dovoljno toplo da se osunčam, a možda i okupam. Unapred sam ispisala nekoliko postova, tako da neće biti prekida u objavama novih članaka, ali ću manje biti aktivna na društvenim mrežama, ako me pratite preko Pinteresta ili Fejsbuka.

Maj će biti dinamičan mesec za mene, a nadam se veoma interesantan za sve vas. Naime, naredinh dana ću, u savezu sa brojnim dizajnerima krojeva širom sveta, učestvovati u sjajnom događaju, pod imenom Mesec Nezavisnog Šivenja (Sewing Indie Month). Promovisaćemo svoj i rad svojih kolega, upoznavati vas sa našim životima, krojevima, tehnikama, učiti vas modelovanju i pokazati vam kako da preradite neke od naših krojeva. 

Mari Miler, vlasnica Seamster Patterns, je osoba koja stoji iza ovog događaja, i osoba koja je obavila fenomenalan posao oko organizacije istog. Zahvaljujući njoj smo dobili mogućnost da se međusobno bolje upoznamo i uzajamno promovišemo. Zato, savetujem da zavirite na sajt Seamster Patterns i pogledate sve detalje vezane za Mesec Nezavisnog Šivenja - Sewing Indie Month.

banner_sewingindie

Zajedno sa 21 dizajnerom, imamo i četiri veoma popularne blogerke koje će biti rame uz rame sa nama, nudeći svoje ideje i znanja kao podršku. Lora - Lilacs and Lace, Dženi - Cashmerette, Ronda - Rhonda's Creative Life i Vanet - Sown Brooklyn će organizovati tematsko šivenje, kojim će pokriti četiri različite teme, a vodiće vas kroz šivenje naših modela, pokazivati vam svoje interpretacije odeće napravljene prema našim krojevima, a za sve učesnike su spremljene veoma interesantne nagrade i pokloni. Zato, ako ste raspoloženi za izazov, pratite Mesec Nezavisnog Šivenja, uključite se u tematsko šivenje koje vam po temi najviše odgovara, aplicirajte sa svojom gotovom kreacijom, i možda osvojite jednu od vrednih nagrada!

sewing indie month sewalong rules


Gost blogovanje na sajtu Lolita Patterns

Tokom Meseca Nezavisnog Šivenja udružiću se sa četiri dizajnera, koje ću vam predstaviti na svom blogu, ali i kod kojih ću gostovati kao bloger.

Danas gostujem kod preslatke Amiti, koja stoji iza Lolita Patterns krojeva, a u postu koji sam napisala specijalno za njen blog ću vas malo učiti o modelovanju krojeva. Lolita Patterns je specijalizovana za modelovanje krojeva koji su prikladni za poslovnu i kancelarijsku sredinu, ali ovi krojevi su prilično inspirisani elementima japanske Lolita subkulture. Lolita krojevi su izuzetno ženstveni, a istovremeno su veoma upečatljivi i pomalo ekscentrični. Krojevi su ponuđeni u velikom opsegu veličina, kao i u varijacijama u odnosu na originalan model.

Pogledajte samo ovu divnu čipkanu haljinu pod nazivom Gun Metal. Nabrani paneli sa strane, kao i pertlanje koje je nalik na ono koje možete videti na korsetima su očigledno inspirisani kostimima i Gotik Lolita stilom, ali Amiti je dizajnirala model tako da ovi detalji budu suptilni, pa je haljina idealna i za neobavezne i za formalne prilike.


Sugar Plum haljina je savršena za kancelarijske prilike, ali mogu da je zamislim stilizovanu tako da odgovara formalnim prilikama poput svadbe ili koktel žurke.


Današnje gostovanje na sajtu Lolita Patterns je u vidu tutorijala, u kome ću vam pokazati kako da napravite kroj za jednu prilično neobičnu suknju. Inspiraciju sam dobila sa reklame za YSL tašnu, na kojoj me sama torba nije previše fascinirala, ali zato me je suknja oborila s nogu. Iskošene falte su genijalan detalj, koji prosto mami pogled. Moja interpretacija suknje je malo drugačija, mada sam se potrudila da zadržim linije originalnog dizajna.


Na prvi pogled, suknja izgleda kao klasična nafaltana suknja, ali pogledajte je malo bolje i primetićete da je suknja malo - uvrnuta. Falte su postavljene pod uglom, što daje utisak da je suknja uvrnutač
Ovakva suknja je odlična za poslovno okruženje i kancelariju, ali bi mogla da izgleda prilično neobavezno ukoliko bi bila napravljena od teksasa, kepera ili pamuka. Kroj je pogodan za jednobojne materijale, kao i za tkanine sa cvetnim ili apstraktnim printom, ali vas savetujem da izbegavate prugaste i karirane materijale, jer su oni prilično komplikovani za uklapanje šara.
Kroj za ovu suknju se veoma lako pravi, pogotovo ako imate kroj za ravnu suknju - sa samo par rezova možete običan kroj transformisati u ovaj lep i neobičan model. Posetite Lolita Patterns blog i pročitajte instrukcije koje sam spremila za vas..
Za nakit se postarala Anja - Studio Artesania


Dakle, ako već niste pogledali, obavezno posetite blog Lolita Patterns, prateći ovaj link, gde vas čeka tutorijal za pravljenje kroja za ovu suknju. Javite nam vaše utiske, a ako vam se svide instrukcije, molimo vas da ih podelite dalje na internetu!

1 comment:

  1. Suknja je savršena. Nakit takođe. Bravo za obe kreativke, drago mi zbog vaše saradnje.

    ReplyDelete