Jul 7, 2014

Leto uz novi broj Sew News


Dragi čitaoci, nisam bila sjajan bloger ovih dana. Gotovo dva meseca nisam pisala i zanemarila sam Štepalicu u potpunosti. Naravno, nije mi to bio plan, ali životne okolnosti su mi nametnule ritam koji me je iscrpeo i uzurpirao mi svo slobodno vreme. Na početku Maja, to je bio odmor, potom nas je zadesio potop, a paralelno sa njim je stigao i obiman i naporan posao u firmi u kojoj radim, i nedelje prekovremenog rada. Bilo je dana kada sam ili radila ili spavala, nije bilo vremena ni za jednu drugu aktivnost. Nije mi baš bilo po volji, ali život čine i ovakve situacije, tokom kojih ste primorani da žrtvujete i stavite po strani sve svoje hobije kako biste uspeli makar malo da se odmorite.

No, evo me nazad, u staroj formi, odmorna i spremna za šivenje i pisanje. U međuvremenu sam sašila nekoliko stvari, i pripremila materijal za više tutorijala, ali nikako da se nakanim da se uslikam i da sednem da pišem. Pored toga, kad god napravim veću pauzu u blogovanju, uvek se zapitam da li bi, i u kojoj meri, trebalo da vam opišem zbivanja iz svog života, iz perioda tokom kog je bilo zatišje. Pretpostavljam da vas zanima šta radim kad ne šijem (neki od vas su mi mi čak slali mail sa pitanjem da li sam dobro i kada ću se ponovo oglasiti - hvala vam na brizi i lepim rečima!), ali nikad ne mogu da ocenim koja je količina informacija koju je OK javno objaviti, i gde je granica preko koje se ne ide. Zato se uvek radije uzdržim nego što se raspišem o privatnom životu. 

Na sve to, dugo odsustvo i apstinencija od pisanja umeju da izazovu blagu blokadu, kada imate mnogo ideja na pameti, ali ni jednu ne uspevate da artikulišete. Slična blokada me i ovaj put pogodila, pa sam tako počela da pišem nekoliko postova u poslednje dve nedelje, ali ni jedan nisam završila, a kamo li objavila.

Novi članak u Sew News časopisu je odličan povod za novi post, a time i za razbijanje blokade. Zapravo, i članak je objavljen pre nekog vremena, u junsko - julskom izadnju, tako da i sa njim kasnim. Članak opisuje postupak pravljenja kroja za laganu letnju haljinu, inspirianu španksim flamenko haljinama. Kroj je izuzetno jednostavan, što se u magazinu da videti, a sa par ukrasnih satenskih traka ova haljina izgleda raskošno. Umetnički direktor Sew News je u haljini video odličan motiv za proslavu 4. jula, američkog Dana nezavisnosti. 

Štepalica: U susret letu, uz novi članak u Sew News

Haljinu sam sašila pre dosta godina, mislim 2006. godine, i jedno vreme je bila najčešće nošena haljina iz moje garderobe. Napravila sam je uoči puta u Španiju, pa je očigledno odakle potiče inspiracija za nju. U to vreme sam imala jedan omiljeni kroj za letnju haljinu, koji sam sama modelovala, i koji sam do besvesti modifikovala i pravila varijacije na račun dekoltea, dužine, širine suknje, i sl. Od desetina haljina koje sam u to vreme napravila, ovo je jedna od retkih koju i dalje imam. 

No, na žalost, više ne mogu da je nosim, jer mi je sada tesna. U vreme kada sam je nosila, haljina je na meni ovako izgledala. 

Štepalica: U susret letu, uz novi članak u Sew News

2 comments:

 1. Znaš šta- na tebi haljina izgleda predivno. Ovi su ti malko- khm, kompromitovali rad, jer na ovoj haljina izgleda ko da je okačena o vešalicu. Ni struk, ni kuk, rekle bi moje Nišlije.
  A opet, razlog više da budemo ponosni na tebe.

  ReplyDelete
 2. Slučajno sam naišla na tvoj blog i oduševljena i zadivljena ostala čitati i pregledavati gotovo cijeli dan. Slažem se da većina tvojih kreacija izgleda mnogo ljepše kada ih ti nosiš.
  Drago mi je čitati o tvojoj ljubavi prema onome što radiš, a posebno me veseli da je to prepoznato i priznato u svijetu.
  Želim ti još puno sreće, uspjeha i radosti na tvom kreativnom putu i u privatnom životu.

  Dodala sam ovaj blog na svoj zbor blogova (http://izborblogovazezamix.blogspot.com/). Nadam se da je to u redu?

  ReplyDelete