Oct 3, 2011

Pantalone sa reverima, deo 2. / Pants with a collar, part 2

Sinoć i danas sam vredno krojila, fircala, peglala i šila, i evo dokle sam stigla. Pantalone su skoro gotove. Mislim da treba malo da ih proširim na bokovima (a taman sam ih suzila!). Osim toga, treba da obradim pojas i da ih porubim. Ne izgledaju loše...

Last night and today I cut, basted, pressed and sewed hard, and here's where I am at the moment. The pants are almost done. I think I need to widen them a bit at hips (and I've just narrowed them down!). Other than that, I need to finish the waistband and to hem them. I think they don't look bad at all...Usput, Leakala sajt nudi besplatne krojeve u veličinama 44 i 46 do kraja ovog meseca.

BTW, Lekala website offers free patterns in sizes 44 and 46 by the end of the month.

7 comments:

 1. Baš si vredna ! Pantalone su super ,vrlo neobične ali to tvoja figura može da iznese .Mislim i ja da bokovi ne treba da zatežu ni malo ,već da linija boka pada i prati šav nogavice ,ako se ja razumem u to?!

  ReplyDelete
 2. Vrlo interesantne hlače! Svidjele su mi se i u kraćoj varijanti i izgledale pomalo piratski. :-)

  Pitanje: Koje su veličine krojevi na Lekala sajtu koji su inače besplatni za download? Tamo ima svakakvih interesantnih krojeva.A možda bih se trebala bolje udubiti da pronađem taj podatak... :-))

  ReplyDelete
 3. This is a clever idea! These pants are going to look wonderful when they are finished, and I love little twist in design; like a collar on a trouser waistband is very clever!

  ReplyDelete
 4. @Barbara: imas ispisane velicine i dimenzije ispod slike svakog od modela. Na primer:
  Size 168-100-82-106 (like a size 44 magazine Burda) --> visina-obim grudi-obim struka-obim kukova

  ReplyDelete
 5. Ana Jan I posted a message to you over at my blog, but in case you didn't get it, I'm getting through to your blog just fine now - no warning messages (Yay!)

  ReplyDelete
 6. Anonymous10/05/2011

  Svaka cast, za sada izgledaju bas super i odlicno ti stoje! Pozdrav od Mirjane!

  ReplyDelete
 7. Hehe, hvala ti!
  (Ajme sramote...)
  Ali tih mjera nije uvijek bilo, zar ne?
  Ah, moja brzopletost...

  :-DD

  ReplyDelete