Dec 30, 2013

Najbolje od Štepalice u 2013. godini

Dragi čitaoci, ispraćamo zajedno još jednu uzbudljivu i kreativnu godinu, i dočekujemo novu, koja će, nadam se, biti još zanimljivija, produktivnija i inspirativnija. Po običaju, pravi se retrospektiva minulih događaja, prisećamo se dobrih i loših momenata, priželjkujući da nas dobri još koji put obraduju, a loši zaobiđu u godini koja nam sledi. Pravimo spisak želja, prizivamo poklone od Deda Mraza i donosimo odluke koje bi trebalo da nam dogodine olakšaju i poboljšaju život. Doček nove godine sa sobom nosi uzbuđenje - slavimo ga sa dragim i voljenim ljudima, razmenjujemo pažnju, poklone i lepe želje i iščekujemo novo sutra puni optimizma.

* to read the text in English, click here.

Na kraju 2013. godine želim da sa vama podelim svoje najbolje momente, koji su mi doneli radost. Godina koja odlazi za mene je bila prekretnica, jer je to godina u kojoj sam aktivno počela da radim na ostvarenju svojih želja. Nadam se da će 2014. i naredne godine donositi nove uspehe za Štepalica krojeve i u potpunosti ispuniti moje snove.

Dakle, u Februaru sam završila TR Masterklas kurs, koji je bio fenomenalno iskustvo za mene. Naučila sam mnogo, upoznala fenomenalne, kreativne i talentovane ljude širom sveta, ali i u zemlji, i bila inspirisana na potpuno novi način. Ovaj kurs me je naučio mnogim novim tehnikama, usavršio je moje šivenje i dao mi ideje za mnoge nove projekte. Na kraju kursa plasirala sam se u finale, ali sam od istog odustala zbog nedostatka vremena. 


Vrhunac ove godine za mene je bilo pokretanje sopstvene linije krojeva, pod nazivom Štepalica Patterns, a prvi kroj je za Nugat haljinu u tri varijacije. Očigledno, TR Masterklas je imao mnogo uticaja na odabir prvog kroja. 
Prvi put sam iskusila šta zapravo znači praviti krojeve u više veličina, kako ih digitalizovati, kako ispisati kvalitetne i detaljne instrukcije za šivenje, i najveća od svih misterija - kako napraviti lepe ilustracije za instrukcije za šivenje. Naučila sam mnogo, upoznala sam fenomenalne ljude koji mi pomažu oko lekture tekstova (Jelena Mitić) i pripreme kroja za štampu (Muffin Studio), i zaista uživam u ovom poslu.

2013. godina je donela i neke nove saradnje sa domaćim časopisima, ali i stranim firmama. U aprilu su se moje bluze našle na stranicama magazina Vešte ruke, a u Oktobru sam gostovala na stranicama web magzina Anita Mei. I jedna i druga saradnja su bile kratkog daha, ali veoma poučna iskustva za mene. Haljina koju sam sašila drugarici od Vlisco materijala je postala pravi hit na internetu, viralno se širila kao ni jedna druga kreacija koju sam do sada napravila, a vrhunac je dostigla kada nas je sam Vlisco kontaktirao! Našem uzbuđenju nije bilo kraja. I ovde se rodila nova saradnja, o kojoj će biti više reči u godini koja nam dolazi.


Iako je 2013. bila sva u znaku šivenja, napravila sam relativno malo garderobe ove godine. Neke stvari nisam još uspela ni da vam pokažem, ali biće još prilike. Uveliko radim na novom kroju, koji ćete moći da vidite početkom sledeće godine.

Suma sumarum, 2013. ću pamtiti kao godinu u kojoj sam se pokrenula. Želja da pokrenem izdavanje krojeva je dugo tinjala u meni, trebalo mi je mnogo vremena da donesem odluku i napravim prvi korak. Zanimljivo je da su me na taj prvi korak naveli potpuno neočekivani ljudi i događaji, koji verovatno nisu toga ni svesni :-). Treba još mnogo toga da naučim, imam velike planove koje želim da realizujem, i 2014. godina će biti posvećena tome. 

Prvi put u poslednjih par godina ulazim u novu godinu sa listom želja, sa odlukama i ciljevima kojima stremim. Dugo se nisam osećala tako odlučno i rešeno da svoje planove realizujem. To mi daje neverovatnu volju da radim više i bolje, i hrani me optimizmom koji mi je veoma nedostajao, i sa nestrpljenjem očekujem početak 2014. godine.

I, na kraju, dragi čitaoci žečim vam mnogo smeha, radosti i uživanja u novoj godini. Neka bude vesela i razigrana, i neka bude godina u kojoj ćete se i vi pokrenuti i ostvariti svoje želje! 

Srećna vam nova godina!


6 comments:

 1. Izaberi dve želje, telepatski mi ih pošalji i ja ću reći Mraznom Starcu da ti ih ostvari. Zaslužila si i više, ali ne preterujmo.

  ReplyDelete
 2. srecna nova godina, anci.. i neka ti ova koja sledi bude jos uspesnija i bolja :)

  ReplyDelete
 3. Ana, čestitam ti na uspešnoj 2013. i želim ti još bolju 2014. godinu. Hrabro napred u nove pobede :)
  uz osmeh naravno :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous12/30/2013

  not sure why i didnt see the poka dot one before, but oh man thats the sweetest dress ever!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehe, thanks Juebejue! It's such a cozy dress too! I really love wearing it.

   Delete